Skip to content

Het Dutch Swing College op een beestachtig hete augustusdag in de jaren ’50 op het perron van Roosendaal

5 mei 2015
Foto DSC

Het Dutch Swing College

Van links naar rechts:

Bob van Oven (bassist), een lange en bijzonder serieuze gestalte.

Joop Schrier (leider van het orkest, pianist). Als u goed kijkt, ziet u zijn vingers lichte bewegingen maken die doen denken aan de bewegingen van een hond in zijn slaap. Het is niet uitgesloten dat hij, diep in gedachten, enkele nieuwe akkoorden voelt aankomen. Van de andere kant bestaat de mogelijkheid, dat hij denkt aan het paar splinternieuwe handschoenen dat hij de dag tevoren in Parijs heeft gekocht.

Arie Ligthart (banjo en andere slaghouten).

Wim Kolstee (trombonist). Wim Kolstee draagt bijna steeds door een goede kleermaker vervaardigde kostuums en in of op de wandeling gelijkt hij op alles, behalve… op een jazzmusicus.

Wybe Buma (trompettist). Wybe Buma munt nog steeds uit door het dragen van kledingstukken, die de etalage van The House of England eer aan zouden doen. Hij bedekt het muzikale hoofd gaarne met Engelse sportpetten en is verzot op kameelharen jassen, al dan niet voorzien van Ollie B. Bommelruiten.

Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos (alledrie avonturier) staan rechts buiten beeld.

Dan eveneens niet op de foto:

Peter Schilperoort (Bestaan er in Nederland nog lieden, die niet weten wie Peter Schilperoort is? Dan zal ik, speciaal voor deze slecht ingelichte lieden, even mededelen dat bovenvermelde figuur jarenlang de leider was van het Dutch Swing College, tot hij in Delft een ingenieurstitel verwierf, waarna hij het ganse orkest een tijdje uitleende aan pianist Joop Schrier), die het orkest hier zou opwachten.

Dim Kesber (klarinetist) zoekt op dit moment voor de zoveelste maal zijn zakken na naar een spoorkaartje dat eens zijn eigendom was, met een ietwat nijdig gezicht. Dim Kesber is gekleed in een lichtgrijs flanellen pak met een heel lichtblauw overhemd en een lavendelkleurige das. Werkelijk keurig… maar de taal die hij nu uitslaat is aanmerkelijk minder keurig.

André Westendorp (drummer).

Klarinettist Jan Morks was ziek en ontbrak totaal.

Platenhoes dubbelelpee

Klik op de foto om het originele formaat te zien

From → Kunst

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: